Talk about it

20091016

Προετοιμασία με Αισιοδοξία


 Ξεκίνησε με βροχή η μέρα σήμερα, θυμίζοντάς μας ότι είναι Φθινόπωρο. Επιτέλους, ο Οκτώβρης "σοβαρεύτηκε" λίγο και άρχισε να δείχνει το κανονικό του πρόσωπο. Καιρός ήταν να δροσίσει λίγο.

Ίσως να φταίει το ό,τι είναι Παρασκευή, ίσως το ότι απλά ξύπνησα καλύτερα, το θέμα είναι ότι σήμερα έχω αρκετά καλή διάθεση. Νιώθω αυτή την βροχή σαν καθαρτήριο (κλισέ, το ξέρω...) και με βοηθάει να σκεφτώ τα επόμενα βήματα. Ιδανική ατμόσφαιρα και διάθεση για σπίτι, καναπέ, σκέψεις, και σχέδια για τους επόμενους μήνες.

Πώς τα βάζουμε κάτω λοιπόν? Τι βήματα μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να μην φύγει το απόγευμα χωρίς να μας αφήσει το "δώρο" του?



- Συνειδητοποιούμε πού βρισκόμαστε.
Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Βάζουμε κάτω τα πράγματα που έχουμε γίνει τον τελευταίο καιρό από εμάς ή έστω με τη συμβολή μας και δίπλα τον χρόνο που πέρασε μέχρι να ευδοκιμήσουν. Αυτός θα είναι γνώμονάς μας για τα επόμενα.

Το zoofo (τώρα ακόμα πιο προσωπικό, zonaphone) ξεκίνησε πριν από 7 μήνες  και μπορώ να πω ότι νιώθω πολύ καλά για την μέχρι τώρα πορεία του. Το psaxnwdouleia ξεκίνησε πριν 8 μήνες και έχει αρχίσει να εξυπηρετεί αρκετό κόσμο κάθε μέρα (RIP, 6 χρόνια μετά), ενώ την ίδια περίοδο ιδρύθηκε και η Λέσχη Φίλων Κόμικς που σήμερα έχει πάρει μορφή, τα διαδικαστικά έχουν μείνει πίσω μας και έχει αρχίσει να προσφέρει ουσιαστικά στον χώρο του κόμικ.


- Καταγράφουμε τις επιθυμίες μας.
Αν είστε fans της Moleskine φιλοσοφίας, οι φαμφαρώδεις μακροπρόθεσμες λίστες Ιδέες και Μεγάλοι Στόχοι είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε. Αν δεν είστε Moleskinάδες (κακώς, κάκιστα :p ) τότε τώρα είναι η στιγμή να σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε τους επόμενους 5, 6 10, 12 μήνες. Οτιδήποτε, μικρό ή μεγάλο, αρκεί να είναι κάτι που σας ενθουσιάζει όταν το σκέφτεστε. Περάστε και μια βόλτα από την παλαιότερη ανάρτηση για τις λίστες, χρήσιμο είναι. ;)

Σχετικά με τη δικτυακή μου παρουσία, θα ήθελα να εξερευνήσω διαφορετικούς τρόπους έκφρασης ιδεών. Μήπως ένα podcast? Μου φαίνεται αρκετά ευχάριστο σαν ιδέα και σίγουρα λειτουργικό.



- Εξετάζουμε τις απαιτήσεις.
Μπορεί να θέλω αν στήσω ένα νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα (λόγου χάριν) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να το κάνω. Χρήματα, γνώσεις, διευκολύνσεις, όλα είναι απαραίτητα και πρέπει να τα έχουμε στο μυαλό μας όταν εξετάζουμε το κατά πόσο μία κίνηση είναι ρεαλιστική για τα μέτρα και  τα σταθμά του καθενός μας. Κάποιες ιδέες πάνε στα σκουπίδια, κάποιες μπαίνουν στον πάγο για το μέλλον και κάποιες απ'όλες φαίνονται πιο ελκυστικές. Αυτές τις τελευταίες κρατάμε και προχωράμε.


- Κάνουμε έναν πρώτο προγραμματισμό.
Με βάση το ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα μπορούμε να υπολογίσουμε το πόσο χρόνο θα χρειαστούμε για μια νέα κίνηση και μετά από πόσο καιρό να περιμένουμε αποτελέσματα.

Κάπου εδώ το απόγευμα θα δώσει τη σειρά του στο βράδυ. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα παραπάνω σ'αυτό το στάδιο, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας μια βασική ιδέα, κατά πόσο είναι υλοποιήσιμη και σε τι βάθος χρόνου θα τη δούμε να ανθίζει. Ας ωριμάσει μέσα μας και από Δευτέρα αρχίσουμε να κάνουμε το ψάξιμό μας στον έξω κόσμο.

Σκέψεις? Λέξεις? Λόγια? Κάτι που τριγυρίζει το μυαλό σας? Θα χαρώ να τα συζητήσουμε στα σχόλια.

Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!!!! :)

υγ: Αν το πλάνο είναι βαρύ για τη διάθεσή σας, υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνετε μια βροχερή μέρα!